Brommerverzekering berekenen

Wil je een brommerverzekering met diefstaldekking?
Dan is een goedgekeurd art-slot (klasse 3 of 4) verplicht. Vul dit in het scherm om de premie voor wa+ beperkt casco of WA + Casco te tonen. De opzittenden en rechtsbijstand kun je ook eenvoudig meeverzekeren op je brommerverzekering.

Goedkoopste-brommerverzekering.nl

Sinds 2008 bieden wij de goedkoopste brommerverzekeringen aan. Bereken brommerverzekering en vergelijk direct online de premie van onze brommerverzekering en bespaar. Het overstappen is heel eenvoudig zeg je huidige brommerverzekering op bij je verzekeraar en sluit direct online een nieuwe brommerverzekering af.

Bereken brommerverzekering 24/7

Brommerverzekering dekking

Wat is gedekt op een brommerverzekering? WA WA + Brand / Diefstal WA + Casco
Schade aan derden?
Diefstal,
Brand, ontploffing, explosie?
Vandalisme
Botsen/ slippen/ (om)vallen

Ongevallen opzittenden brommerverzekering

Met de ongevallen opzittenden zijn de bestuurder en passagier allebei verzekerd tijdens een ongeval ongeacht de schuldvraag. De opzittendenverzekering is dan ook zeker aan te raden bij een brommerverzekering. De verzekerde som bij overlijden en blijvende invaliditeit bepaal jezelf. Bijvoorbeeld € 7500,-- bij overlijden en € 30.000,-- bij blijvende invaliditeit.

Schadeverzekering opzittenden brommerverzekering

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om te kiezen voor een schadeverzekering voor opzittenden. De schadeverzekering opzittenden biedt dekking voor zowel de bestuurder als passagier. De schadeverzekering opzittenden heeft een uitgebreidere dekking dan de ongevallenverzekering voor opzittenden.

Rechtsbijstand verzekering brommer

Deze verzekering biedt dekking bij het verhalen van een schade op de schuldige / tegenpartij. Met de rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp voor het verhalen van je schade. Heb je geen rechtsbijstandverzekering dan dien je dit in de meeste gevallen zelf te organiseren. Beschik je al over een gezinsrechtsbijstandverzekering dan biedt deze vaak dekking als de module verkeer is meeverzekerd.

Brommerverzekering nieuwwaarde of aanschafwaarde

Sommige verzekeraars bieden een nieuwwaarde of aanschafwaarderegeling aan. Handig als je bijvoorbeeld de eerste eigenaar bent. Je brommer is dan voor een periode van 3 jaar verzekerd tegen nieuwwaarde.

Veelgestelde vragen brommerverzekering

Onderstaand een overzicht van veelgestelde vragen bij een brommerverzekering of scooterverzekering.

Top 10 vragen brommerverzekering

1Ben ik direct verzekerd als ik een scooterverzekering afsluit?

Ben ik direct verzekerd als ik een brommerverzekering aanvraag?

Ja, na het aanvragen van een bromfietsverzekering ontvangt u per mail een bevestiging met een voorlopige dekking. Met deze voorlopige dekking bent u voorlopig verzekerd tot het moment van acceptatie of afwijzing door de verzekeraar. Na acceptatie volgt de polis en groene kaart.

Geen voorlopige dekking ontvangen?

Heb je geen voorlopige dekking ontvangen voor je brommerverzekering dan kan het zijn dat de verzekeraar nog aanvullende vragen heeft over bijvoorbeeld het schadeverleden of iets dergelijks. Wij nemen in dat geval binnen 1 werkdag contact met je op.

2Ben ik verplicht om mijn scooter te verzekeren?

Is het verplicht om mijn scooter te verzekeren?

Ja, in Nederland ben je verplicht om je scooter minimaal WA te verzekeren. Je dient een brommerverzekering af te sluiten zodra de brommer op je naam staat bij het RDW. Heb je geen geldige verzekering afgesloten voor je brommer dan kan je daarvoor een boete krijgen van +/- € 400,--. Met een WA dekking ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan derden. Wil je je brommer ook tegen schade verzekeren zoals bijvoorbeeld diefstal kies dan voor een WA + Beperkt Casco dekking of WA + Casco dekking.

3Moet ik een goedgekeurd slot hebben??

Moet ik een goedgekeurd slot hebben voor mijn bromfietsverzekering?

In principe is het altijd verstandig om je brommer goed op slot te zetten. De meeste verzekeraars hebben als eis dat bij een diefstaldekking de bromfiets minimaal op slot moet staan met een goedgekeurd slot. ART- klasse 3 of 4 goedgekeurd. Raadpleeg hiervoor de voorwaarden van je brommerverzekering. Stond de bromfiets niet op slot met een goedgekeurd slot bij diefstal dan kan het zijn dat je geen uitkering ontvangt. Vraag bij je rijwielhandel of reparateur na welke sloten goedgekeurd zijn om problemen te voorkomen.

4Ben ik verzekerd met een opgevoerde brommer/ brommer?

Ben ik verzekerd als mijn brommer of scooter is opgevoerd?

Nee, de meeste verzekeraars hebben een uitsluiting in de polisvoorwaarden staan dat schade ontstaan met een opgevoerde brommer of scooter niet verzekerd is.

5Hoe kan ik mijn schadevrije jaren gebruiken?

Hoe kan ik mijn schadevrije jaren gebruiken op mijn scooterverzekering?

Schadevrije jaren bouw je op gedurende de looptijd van een motorrijtuigenverzekering als er sprake is van no-claim korting. Hanteert de verzekeraar geen no-claimkorting dan kan het zijn dat er ook geen schadevrije jaren worden toegepast/ geregistreerd.

Ik heb schadevrije jaren op mijn auto of motor kan ik deze gebruiken?

Heb je reeds een lopende auto of motorverzekering dan kun je deze jaren niet nogmaals gebruiken op je bromfietsverzekering. Je kunt schadevrije jaren namelijk pas gebruiken als de autoverzekering of motorverzekering is beëindigd. Hierbij mag de verklaring niet ouder zijn dan 3 jaar. Bij scooterverzekeringen is het daarnaast ook zo dat de schadevrije jaren daarna vaak niet meer gebruikt kunnen worden op de autoverzekering. Bedenk dus van te voren goed of je de jaren van een beeindigde autoverzekering wil inbrengen op je brommerverzekering.

Roy-data en schadevrije jaren

Schadevrije jaren voor je auto of motor worden geregistreerd in de database ROY-DATA. Bij een scooter of brommerverzekering worden deze vaak niet geregistreerd in ROY-DATA maar verstrekt in fysieke vorm op papier of digitaal. Heb jij dus een oude bromfiets of bromfietsverzekering gehad dan kun je deze jaren gebruiken door de no-claimsverklaring aan te leveren.

6Wanneer ontvang ik een polis en groene kaart?

Wanneer ontvang ik een polis en groene kaart voor mijn brommerverzekering?

Na het afsluiten van een brommerverzekering en acceptatie door de verzekeraar ontvang je vaak digitaal de polis en groene kaart. Mocht je gekozen hebben voor een papieren variant dan volgt deze binnen 3 tot 5 werkdagen.

7Welke aanvullende dekkingen kan ik afsluiten?

Welke aanvullende dekkingen kan ik afsluiten bij een brommerverzekering?

Er zijn verschillende aanvullende dekkingen die je af kunt sluiten naast je brommerverzekering zoals:

  • Ongevallenverzekering voor opzittenden. Biedt dekking bij overlijden en blijvende invaliditeit van bestuurder en passagier.
  • Rechtsbijstandverzekering geeft dekking voor het verhalen van een schade op een derde/ tegenpartij
8Ik gebruik mijn brommer niet moet ik hem dan toch verzekeren?

Ik gebruik mijn brommer niet meer hij staat in de schuur/ garage.

Gebruik je de brommer al een tijdje niet meer en staat deze onaangeraakt in de schuur dan moet je de brommer toch verzekeren zolang het kenteken op je naam staat. Als je het kenteken laat schorsen kun je wel onder de verzekeringsplicht uitkomen. Stuur dan het schorsingsbewijs naar ons op.

Na 1 jaar schorsing

Let op heb je een schorsing doorgegeven dan wodt de schorsing na 1 jaar automatisch ongedaan gemaakt en het kenteken wederom aangemeld bij het RDW. Je moet de brommer dan opnieuw verzekeren of opnieuw in schorsing plaatsen bij het RDW.

9Hoe kan ik mijn verzekering opzeggen of beeindigen of overstappen?

Hoe kan ik mijn brommerverzekering opzeggen of beeindigen?

Normaal gesproken is de looptijd van een bromfietsverzekering 1 jaar. Na 1 jaar kun je, je huidige verzekering opzeggen of beeindigen met een opzegtermijn van 30 dagen.Na die 30 dagen kun je dan een nieuwe verzekering afsluiten bij een andere verzekeraar.

Verkoop brommer

Heb je je bromfiets verkocht dan kun je de bromfietsverzekering beeindigen door middel van een vrijwaringsbewijs. Het enige wat je dan moet doen is een kopie opsturen van je vrijwaringsbewijs naar je verzekeraar of tussenpersoon.

10Hoe kan ik een schade melden?

Hoe kan ik een schade melden aan mijn bromfiets?

Heb je een schade geleden of veroorzaakt dan dien je een Europees aanrijdingsformulier/ schadeformulier aan te leveren. De schade kun je ook eenvoudig melden via de polismap of polis-app.. Heb je andere vragen over een schade neem dan contact met ons op.

Staat je vraag er niet tussen?

Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen.

Of stel je vraag direct aan ons

Brommerverzekering berekenen


Bereken brommerverzekering via onderstaande vergelijker met korting! 


  • Sluit binnen 3 minuten je brommerverzekering af. 
  • 24 uur per dag brommerverzekering afsluiten
  • Op werkdagen telefonisch bereikbaar
  • Ook voor vragen wijzigingen of bij schade
 


Snel, voordelig en goedkoop je brommer verzekeren

 

Brommerverzekeringen afsluiten

Populaire merken

Over goedkoopste-brommerverzekering.nl

Sinds 2008 helpen wij iedereen aan een goedkope brommerverzekering. Via de website kun je direct meerdere verzekeringen vergelijken en afsluiten met extra korting.

Heb je vragen, voor een wijziging of een schade dan zijn wij ook telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van en op zaterdag.

Wat doen wij nog meer?

Heb je je bromfietsverzekering langer dan een jaar geleden afgesloten dan ontvangt je van ons op de vervaldatum een nieuw voorstel als jouw bromfietsverzekering voordeliger kan.

Wij zijn aangesloten bij de AFM (vergunningen) en KIFID

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een verzekering via internet?

Via de websites bieden wij U diverse handige tools om een premievergelijking van Uw scooterverzekering maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Meer informatie over execution only:

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een financieel adviseur een verzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via deze website een verzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een verzekerings- of bancair product en voert u bij de aanvraag ervan zelf de gegevens in die nodig zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een direct aanbieder een beter alternatief voor U is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Ook kunt U bij ons bij sommige modules op basis van het sterrensysteem de verzekeringen met elkaar vergelijken. Tevens kunt U een vergelijking maken op polisvoorwaarden en eigen risico van verschillende producten. Bij de vergelijking van verzekeringen maken wij gebruik van de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via onze site een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding. Van de getoonde verzekeraars ontvangen wij een vergoeding omdat zij op onze website vermeld staan Onze website heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over het bedrijf of onze dienstverlening?
Bekijk onze dienstenwijzer.

Verschillende verzekeraars en dekkingen
Kies eenvoudig je brommerverzekering

Heb je een vraag stel hem aan ons of neem contact met ons op.

Stel een vraag

Hieronder kun je direct een vraag aan ons stellen wij beantwoorden deze binnen 1 werkdag.