Wanneer is een brommerverzekering per maand opzegbaar?

De meeste verzekeraars hebben een opzegtermijn van 1 maand na verlenging van het 1e jaar. Wel moet je dan rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen. Bijvoorbeeld wil je de verzekering per 01-04 opzeggen dan moet je opzegging bij de verzekeraar voor 01-03 binnen zijn. Dit kun je doen door een getekend verzoek te verzenden naar je huidige verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon.

Bij verkoop:

Heb je de brommer verkocht dan geldt er vaak geen opzegtermijn en kun je de brommerverzekering opzeggen per vrijwaardatum. Dit kun je dan doen door een foto/scan of kopie te verzenden naar je huidige tussenpersoon of verzekeraar.

Bij een aanpassing van de premie/ voorwaarden

Daarnaast kun je vaak een verzekering per direct opzeggen per vervaldatum als de premie wordt verhoogd door de verzekeraar of de voorwaarden in je nadeel worden aangepast. Bij de meeste verzekeraars krijg je hiervoor 30 dagen de tijd en geldt de opzegging met terugwerkende kracht.

Brommerverzekeringen berekenen

Heb je vragen of hulp nodig?
Neem dan contact met ons op.

Wat is verzekerd? WA WA+Diefstal WA + Beperkt Casco WA + Diefstal + Aanrijding WA + Casco
Schade aan derden?
Schade door diefstal?
Schade door storm
Schade door brand?
Schade door vandalisme
Schade door botsen/ slippen/ vallen

Uitbreidingen naast brommerverzekering

Ongevallen opzittenden
Met een ongevallenverzekering voor opzittenden is de bestuurder en eventueel bijrijder verzekerd voor schade ten gevolge van een ongeval. De ongevallenverzekering voor opzittenden keert een bedrag uit bij overlijden en blijvende invaliditeit. Het verzekerd bedrag van de ongevallenverzekering voor opzittenden kunt U terugvinden op het polisblad/ in de module.

Rechtsbijstand Met een verhaalsserviceverzekering bent U verzekerd van juridische hulp bij het verhalen van een schade op de tegenpartij t.g.v. een ongeval.

Veelgestelde vragen algemeen

Ben ik direct verzekerd?
Ja, Na het aanvragen van een brommerverzekering ontvang je een dekkingsbevestiging. In deze bevestiging wordt aangegeven of er een voorlopige dekking van kracht is.
Is een brommerverzekering verplicht?
Ja je moet een brommer minimaal WA verzekeren. Op een brommer zit namelijk een verzekeringsplicht dit is vanuit de de wet zo geregeld. Wil je beter verzekerd zijn dan kan je ervoor kiezen om de brommer all-risk of tegen diefstal te verzekeren. Ook is het mogelijk om een brommerverzekering af te sluiten met een dekking tegen bijvoorbeeld brand of storm.
Ben ik verzekerd met een opgevoerde bromfiets?
Nee, met een opgevoerde bromfiets ben je in de meeste gevallen niet verzekerd. De verzekeraar kan indien blijkt dat de bromfiets is opgevoerd de schade verhalen op de veroorzaker/ verzekeringsnemer.
Hoe kan ik mijn reeds lopende verzekering opzeggen/ beeindigen?
Een lopende verzekering kun je op verschillende momenten opzeggen. Namelijk bij verkoop van de brommer dit doe je door het vrijwaringsbewijs te verzenden naar je tussenpersoon of verzekeraar. Per vervaldatum kun je de verzekering opzeggen let op de opzegtermijn in de meeste gevallen is dit 30 dagen.
Kan ik mijn schadevrije jaren van mijn auto of motor gebruiken.
Nee schadevrije jaren die reeds in gebruik zijn op bijvoorbeeld een autoverzekering of motorverzekering kun je niet nogmaals gebruiken op een brommerverzekering. Schadevrije jaren die in ROY-DATA staan kun je wel gebruiken. Schadevrije jaren worden in ROY-DATA gezet zodra er een motorrijtuigenverzekering beëindigd wordt.

Hoe werkt het afsluiten van een brommerverzekering?

  • Bereken de premie door de gegevens in te toetsen
  • Vergelijk dekkingen en voorwaarden
  • Kies de gewenste aanvullende dekkingen
  • Vraag de gewenste verzekering aan
  • Na aanvragen volgt er een bevestiging per mail
  • Is de verzekering geaccepteerd dan volgt de polis en groene kaart

Populaire merken

Brommerverzekeringen afsluiten

Over goedkoopste-brommerverzekering.nl

Sinds 2008 helpen wij iedereen aan een goedkope brommerverzekering. Via onze website kun je direct meerdere verzekeringen vergelijken en afsluiten met extra korting.

Heb je vragen over een dekking, wijziging of een schade dan zijn wij ook telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 08:30 uur ot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 14:00 uur.

Wat doen wij nog meer?

Heb je je bromfietsverzekering langer dan een jaar geleden afgesloten dan ontvangt je van ons op de vervaldatum een nieuw voorstel als jouw bromfietsverzekering voordeliger kan.

Wij zijn aangesloten bij de AFM (vergunningen) en KIFID

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een verzekering via internet?

Via onze websites bieden wij U diverse handige tools om een premievergelijking van Uw scooterverzekering maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Meer informatie over execution only:

Dit maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een financieel adviseur een verzekering af te sluiten. Indien U ervoor kiest om via deze website een verzekering af te sluiten is er geen sprake van advies.

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een verzekerings- of bancair product en voert u bij de aanvraag ervan zelf de gegevens in die nodig zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een direct aanbieder een beter alternatief voor U is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs van de verzekering, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Ook kunt U bij ons bij sommige modules op basis van een sterrensysteem de verzekeringen met elkaar vergelijken. Tevens kunt U een vergelijking maken op polisvoorwaarden en eigen risico van verschillende producten. Bij de vergelijking van verzekeringen maken wij gebruik van de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via onze website een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar . Van de getoonde verzekeraars ontvangen wij een vergoeding omdat zij op onze website vermeld staan Onze website heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.

Meer informatie over ons bedrijf of onze dienstverlening?
Bekijk onze dienstenwijzer.